UA / RU
Підтримати ZN.ua

ОБСЄ посилила свою присутність на Херсонщині, щоб відстежувати події в окупованому Криму

Спостерігачі моніторять діяльність, яка відбувається на пунктах пропуску «Чонгар» і «Каланчак».

Місія ОБСЄ посилила свою присутність на Херсонщині, щоб відстежувати події в окупованому Криму, про це повідомила глава ОБСЄ Анн Лінде на брифінгу в Києві, передає " Радіо Свобода ".

«Останнім часом СММ ОБСЄ посилила свою присутність в Херсонському регіоні, для того, щоб відстежувати події, що відбуваються в окупованому Криму. Представники місії також розмовляли з людьми, які проживають в Криму, Херсоні, Києві та Львові», - розповіла Лінде.

Відзначається, що спостерігачі ОБСЄ поки "не безпосередньо» відстежують події в окупованому Росією Криму. Відстеження включає моніторинг діяльності на пунктах пропуску «Чонгар» і «Каланчак».

Читайте також: Агресія РФ проти України залишається серед пріоритетів головування Швеції в ОБСЄ - Кулеба

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба закликав Спеціальну моніторингову місію ОБСЄ в Україні почати дистанційний моніторинг ситуації в тимчасово окупованому Криму оскільки це питання вже «перезріло», і запросив Швецію приєднатися до платформи по деокупації Криму.

Нагадаємо, діюча глава ОБСЄ Анн Лінде 19 січня з дводенним з візитом прибула в Київ.

У МЗС України розраховують, що візит Лінде до Києва стане доброю нагодою голові ОБСЄ побачити на власні очі наслідки триваючої збройної агресії і тимчасової окупації Російською Федерацією частини території України.