UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обов'язкова вакцинація проти COVID-19: МОЗ офіційно затвердило перелік професій

Тих представників визначених професій, які не вакцинуються, відсторонять від роботи.

Міністерство охорони здоров’я офіційно затвердило перелік професій, для яких вакцинація проти коронавірусу є обов’язковою, про що йдеться на сайті МОЗ. Відповідний наказ набирає чинність через один місяць з дня його публікації. 

«Міністерство охорони здоров'я України своїм наказом від 04.10.2021 № 2153, зареєстрованим в Мін’юсті 07.10.2021 за №1306/36928, затвердило перелік організацій, представники яких підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19», - йдеться у повідомленні.

У наказі йдеться про те, що у період карантину, введеного в рамках боротьби з коронавірусом, обов’язково робити щеплення проти COVID-19 повинні працівники:

«Освітяни та працівники органів влади кожен день взаємодіють із великою кількістю людей, а тому ризикують інфікуватися на коронавірусну хворобу. Майже всі, хто потрапляє в лікарню з COVID-19 — невакциновані. Це рішення покликане захистити життя і здоров’я українців та їхніх близьких, створивши безпечне середовище в закладах освіти та державних установах», – процитували у пресслужбі відомства міністра охорони здоров’я  Віктора Ляшка. 

Вказано, що освітян та працівників органів виконавчої влади, які не зроблять  щеплення проти коронавірусу, відсторонять від роботи без збереження заробітної плати.

Читайте також: Вакцинація виводить трудову міграцію з України на докарантинний рівень

Раніше міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко зазначив, що майже 6 тисяч українських шкіл ще не досягли показника вакцинації своїх працівників проти COVID-19, рекомендованого урядом (80% вакцинації – ред.).

У МОЗ також пояснили, чи потрібно носити захисні маски вакцинованим проти коронавірусу людям, або тим, хто перехворів на COVID-19.