UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обіцяв «порішати» в суді: У Києві затримали адвоката за підозрою шахрайстві

За даними слідства, адвокат пообіцяв купити потрібне судове рішення за півмільйона гривень.

Поліцейські затримали адвоката за підозрою шахрайстві. За даними слідства, за 570 тисяч гривень підозрюваний обіцяв купити потрібне його клієнту рішення в судді Оболоноьского районного суду Києва, овідомили в столичній поліції в п'ятницю, 10 липня.

Правоохоронці провели затримання в четвер. Адвоката взяли відразу ж після передачі йому клієнтом 570 тисяч гривень для підкупу судді.

За цю суму адвокат обіцяв організувати рішення суду, згідно з яким приватне підприємство було б зобов'язане виплатити клієнту 7 млн ​​гривень. Однак, за даними слідства, давати хабар судді адвокат не збирався і планував заволодіти цією сумою.

У зв'язку з цим підозрюваному інкримінують шахрайське заволодіння грошовими коштами шляхом підбурювання до дачі хабара посадовій особі.

Прокуратура клопотатиме про арешт підозрюваного з правом внесення 570 тисяч гривень застави.

Читайте також: Хабар для голови ФДМУ: затриманому напередодні чоловіку оголосили про підозру

Нагадаємо, 12 червня детективи Національного антикорупційного бюро задокументували факт давання хабара керівництву НАБУ і голові Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому в розмірі 6 млн доларів.

Гроші підозрюваний передавав за посередництва своєї "правої руки" з управління ДФС в Києві та інших осіб. За словами журналіста Юрія Бутусова, це були заступник начальника Податкової служби Києва Микола Ільяшенко і директор з правових питань компанії Burisma Андрій Кіча. Після затримання Кічі в компанії повідомили, що він вже давно не працює в ній.

За ці гроші правоохоронці мали закрити справу про пособництво Злочевського у заволодінні коштами стабілізаційного кредиту Національного банку, який видали "Реал Банку" (належав олігарху Сергію Курченку): за ч. 5 статті 191 та ч. 3 статті 209 (привласнення майна та легалізація (відмивання) доходів) КК України.