UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обіцяв надходження: На хабарі в $2900 попався доцент Житомирського університету

Кандидат наук вимагав гроші у абітурієнта за успішну здачу вступних іспитів.

© Офіс генерального прокурора
© Офіс генерального прокурора
© Офіс генерального прокурора

У Житомирі доцент національного університету вимагав у абітурієнта хабар у розмірі 2900 доларів США за вступ до навчального закладу. При отриманні необхідної суми його затримали поліцейські, повідомляє прокуратура Житомирської області.

"За даними слідства, використовуючи службове становище, кандидат наук вимагав та отримав хабар від абітурієнта навчального закладу, пообіцявши забезпечити успішну здачу вступних іспитів в університет", - йдеться в повідомленні.

У прокуратурі зазначили, що зараз готується клопотання про обрання особі запобіжного заходу і звільнення з викладача з посади. Триває слідство.

Відкрито кримінальне провадження за ч.3 ст.368 КК України (Вимагання і отримання хабара посадовою особою).

Читайте також: У Дніпрі ректор і його помічник вимагали у підприємця 150 тис. грн за дозвіл використовувати інноваційне обладнання вузу - поліція

Раніше в Києві поліцейські затримали проректора одного з приватних вищих навчальних закладів за підозрою у вимаганні та отриманні хабара. За даними слідства, проректор пропонував іноземним громадянам за гроші оформити запрошення на навчання в університеті. На підставі цього документа іноземці можуть оформити навчальну візу, перетнути кордон і протягом тривалого терміну перебувати в Україні.

Підозрюваного взяли на гарячому в одному з приміщень вузу відразу ж після отримання 224 тисяч гривень хабара.