UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обговорювали Україну: радник Байдена провів зустріч з представниками Польщі та країн Балтії

Партнери домовилися і надалі підтримувати український народ всіма способами.

Радник президента США з нацбезпеки Джейк Салліван обговорив з представниками Польщі, Естонії, Литви та Латвії спільні зусилля з надання військової допомоги Україні та продовження тиску на Росію. Про це повідомляється на сайті Білого дому.

"Радник з питань національної безпеки Джейк Салліван зустрівся сьогодні зі своїми колегами з країн-союзників по НАТО - Естонії, Латвії, Литви та Польщі.

Вони обмінялися думками щодо європейської безпеки, підтвердивши свою непохитну підтримку України в умовах триваючої російської агресії", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: Польща та Литва наполягають на включенні до списку санкцій ядерної галузі РФ – Reuters

Стверджується, що учасники зустрічі привітали продовження надання безпекової допомоги Україні та обговорили важливість продовження тиску на Росію, у тому числі шляхом повного виконання санкцій.

"Джейк Салліван підтвердив відданість США безпеці членів Альянсу на східному фланзі. Партнери також обговорили підготовку до саміту НАТО у Вільнюсі і подальше зміцнення позицій, боєготовності і оперативної сумісності НАТО", - йдеться у повідомленні.

Раніше, після обговорення з американськими посадовцями, керівник управління міжнародної політики канцелярії президента Польщі Мартін Пшидач підтвердив візит до країни президента США Джо Байдена найближчим часом.