UA / RU
Підтримати ZN.ua

Обережно! Фейковий указ МОЗ

Росія продовжує вести проти України інформаційну війну.

У мережі поширюється фейковий наказ Міністерства охорони здоров'я України про нібито евакуацію медустанов Києва та інших міст. Під фальшивим документом стоїть підпис «міністра Віктора Ляшка». Сам Віктор Ляшко звернувся до українців із попередженням: такого наказу не існує.

«Весь зміст неіснуючого наказу фейковий. Усі лікувальні заклади працюють у штатному режимі та надають належну медичну допомогу пацієнтам», - зазначає Ляшко у Facebook.

Усі справжні накази МОЗ публікуються на сайті, подивитися їх можна тут: https://moz.gov.ua

Фейки поширюються і у сфері освіти, попереджає міністр освіти та науки Сергій Шкарлет. Так, з'явилася інформація про припинення навчання на підконтрольній Україні території Донеччини та Луганщини.

«Освітній процес у навчальних закладах підконтрольній Україні території Луганської та Донецької областей не припиняється. Чутки про евакуацію не відповідають дійсності», - наголосив Шкарлет.

Фейковий наказ Міносвіти

Читайте також: Жителів Щастя евакуюють, якщо не зменшаться обстріли – голова Луганської ОДА

Гібридна війна має безліч «щупалець», які намагаються поринути у масову свідомість. Війни на вулиці немає, але вона вже прийшла в багатьох інших просторах, насамперед інформаційному та віртуальному. Про це пише професор Георгій Почепцов у статті «Коммунікації, війна і ми».