UA / RU
Підтримати ZN.ua

Об'єднані сили відпрацювали ведення артрозвідки із залученням БПЛА – штаб

Під час тренування українські військові також вдосконалювали навички евакуації поранених і техніки з поля бою.

Військовослужбовці артилерійських підрозділів у складі Об'єднаних сил провели практичні тренування, під час яких відпрацювали ведення артрозвідки із залученням сучасних безпілотних літальних апаратів, ремонт військової техніки у польових умовах і її евакуацію з поля бою.

Під час чергових тренувань артилеристи також відпрацювали застосування за призначенням самохідно-артилерійського підрозділу 2С7 "Піон", облаштування побуту підрозділів, здійснення маскування і ремонту артилерійської техніки в польових умовах.

"Під час занять артилеристи та інженери продемонстрували швидкі та вмілі навички з евакуації техніки з поля бою. А військові медики відпрацювали екстрену евакуацію поранених та елементи надання домедичної допомоги", - йдеться у повідомленні штабу операції Об'єднаних сил у Facebook.

Тренування проводилося у зоні відведення на сході України, за наказом командувача Об'єднаних сил генерал-лейтенанта Олександра Сирського. Командувач високо оцінив дії залучених до навчань підрозділів і наголосив на потребі поліпшення умов проживання українських військових у районах відведення та вдосконалення бойової підготовки особового складу.

Як повідомляли у штабі операції Об'єднаних сил ситуація на сході України значно загострилася – вночі 7 червня російсько-терористичні підрозділи атакували позиції Збройних сил України у районі Новолуганського із застосуванням забороненої "Мінськом" артилерію. Унаслідок атаки й артобстрілу, що передував їй, загинули двоє українських військових, ще восьмеро бійців дістали поранення.

5 червня Тристороння контактна група (ТКГ) погодила чергову спробу розведення сил і засобів у Станиці Луганській з 10 червня. Процес регулярно зривають бойовики російсько-терористичних військ, які зазвичай напередодні призначеної дати обстрілюють ділянку зі стрілецької зброї.

На засіданні у Мінську також було узгоджено чергове, 20-е перемир'я з 19 червня. Попереднє "весняне перемир'я", як і всі інші, у перший же день було порушено бойовиками.

6 травня новим командувачем ООС призначено генерал-лейтенанта Олександра Сирського. У межах ротації керівництва операції, він змінив на посаді генерал-лейтенанта Сергія Наєва. Офіційно антитерористичну операцію (АТО) на сході України було завершено 30 квітня 2018 року, натомість розпочато операцію ОС.