UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новопризначений голова «Укроборонпрому» Гусєв отримав 300 тисяч гривень премії за місяць роботи

Гусєв пояснив, що за неповний місяць роботи він встиг запустити процес реформування концерну, за що і отримав премію.

Генеральний директор держконцерну «Укроборонпром» Юрій Гусєв, призначений на цю посаду в грудні минулого року, отримав у січні 703 тисяч гривень. 398 тисяч з них - це зарплата, решта - премія, передає «Обозреватель».

Сума січневих виплат Гусєву втричі перевищує суму, отриману ним у грудні, і в 30 разів більше за його зарплату в Херсонській облдержадміністрацію, яку він очолював з літа 2019 року.

Премію Гусєв пояснив виконанням ключових кроків з реформування «Укроборонпрому».

«Премію отримав за досягнення виробничих показників, показників, що стосуються реформування - початку реформування, динаміки реформування. Це показники, що стосуються фінансових планів як державного концерну, так і підприємств, які є його учасниками», - розповів він.

За словами Гусєва, в грудні він встиг запустити нову структуру концерну і створити підрозділ з науково-технічного розвитку та інновацій. Його діяльність спрямована на розвиток технологій, оборонно-промислового комплексу в цілому і формування стратегії розвитку озброєнь і військової техніки.

Читайте також: Рада ухвалила у першому читанні законопроект про реформу "Укроборонпрому"

Президент Володимир Зеленський призначив Юрія Гусєва гендиректором «Укроборонпрому» 3 грудня. Гусєв замінив на цій посаді Айвараса Абромавичуса, звільненого в жовтні.

Юрій Гусєв пообіцяв, що в результаті реформування концерну з'являться два самостійних холдинги.

У рамках корпоратизації концерн буде розділено на різні бізнес-одиниці. 65 найбільш перспективних підприємств увійдуть в новостворений оборонний холдинг. Очікується, що процес створення холдингу і нових бізнес-одиниць повинен бути завершений в 2021 році.

Фонду держмайна для подальшої приватизації буде передано 18 об'єктів Укроборонпрому, ще один об'єкт ( "Українська авіаційна транспортна компанія") - передадуть в Міноборони.

Загальна вартість активів цих об'єктів станом на 1 липня 2020 року - 280,6 млн грн. При цьому за перше півріччя 2020 року підприємства отримали збитки на суму 14,9 млн грн.