UA / RU
Підтримати ZN.ua

Окупанти Донбасу "відсвяткували" Новий рік збільшенням кількості злочинів – розвідка

У стані алкогольного та наркотичного сп'яніння терористи підривали гранати, потрапляли у ДТП та вчиняли бійки з мирними мешканцями.

У лавах російсько-окупаційних військ на сході України у період зимових свят збільшилася кількість злочинів і надзвичайних подій, які призвели до загибелі терористів, повідомляє прес-служба Головного управління розвідки Міністерства оборони України.

Так, у неділю, 31 грудня, в одній з частин так званого "1 АК ДНР" під час сварки між офіцерами та їхніми підлеглими, один з військовослужбовців підірвав ручну гранату. Унаслідок вибуху загинули чотири особи, у тому числі офіцер, поранення дістали ще дві людини. На момент скоєння злочину "підривник" перебував у стані алкогольного сп'яніння.

Також у новорічну ніч троє військовослужбовців Збройних сил Росії у складі того самого "армійського корпусу" бойовиків вирішили використати для приготування їжі несправний газовий балон. Він вибухнув, російські військові загинули.

Наступного дня, 1 січня, п'яні військові зі складу "1 АК ДНР" потрапили у дві дорожньо-транспортні пригоди, унаслідок чого були пошкоджені військові автомобілі.

Того ж дня в Луганську нетверезі військовослужбовці "2 АК ЛНР" побили цивільних осіб, які начебто порушили правила користування піротехнічними засобами поблизу розташування "частини" бойовиків.

Крім того, у новорічну ніч бойовик "2 АК ЛНР" у стані наркотичного сп'яніння скоїв суїцид. За вказівкою командування, його було звільнено попереднім числом.

Як повідомляли у групі ІС, мінімум 65% терористів "1 АК ДНР" є небоєготовими, з низьким моральним духом і психологічними проблемами, зокрема, на тлі наркоманії і алкоголізму. Вони готові залишити передові позиції у разі наступу "супротивника".

Нагадаємо, у квітні минулого року російські куратори бойовиків ініціювали "атестацію особового складу 2 АК ЛНР". В рамках "атестації" терористів зобов'язали здати аналізи крові на ВІЛ та СНІД, а також вживання наркотиків, та пройти співбесіди з наркологом і психіатром.

Незважаючи на результати "медкомісії", щоб уникнути підриву боєздатності підрозділів НЗФ, за командирами терористів залишили право залишати на "військовій службі" осіб, які не пройшли "атестацію".