UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новим постпредом США при ООН може стати прес-секретар Держдепартаменту Науерт - Politico

Білий дім вважає Науерт ефективним прихильником зовнішньої політики Трампа.

В Білому домі серед інших кандидатур на пост постійного представника США при ООН замість Ніккі Хейлі, яка йде у відставку, цілком розглядають кандидатуру прес-секретаря Державного департаменту Хізер Науерт, повідомили три джерела, близькі до Дональду Трампу, передає Politico.

Білий дім вважає Науерт ефективним прихильником зовнішньої політики адміністрації президента США Дональда Трампа, заявили співрозмовники.

Як приклад ефективності Науерт наводиться те, що, не маючи досвіду у зовнішній політиці перед вступом на посаду прес-секретаря Держдепартаменту США на початку минулого року, вона вміло пояснювала і захищала політику Трампа на брифінгах.

Нагадаємо, 9 жовтня постійний представник Сполучених Штатів при ООН Ніккі Хейлі подала у відставку. Колишній губернатор штату Південна Кароліна Хейлі пробула 29-им постпредом США при ООН з 27 січня минулого року. Тоді ж Трамп заявив, що розгляне кандидатуру своєї колишньої радниці Діни Пауелл при призначенні нового постійного представника країни при ООН; при цьому він зазначив, що у виборі нового постпреда йому надасть допомогу Хейлі. Заодно президент спростував чутки, що готує на це місце свою доньку Іванку.