UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новим командувачем ВМС України призначений Ігор Воронченко

Генерал-лейтенант Воронченко проявив себе під час окупації Криму.

Президент України Петро Порошенко призначив генерал-лейтенанта Ігоря Воронченка командувачем Військово-морських сил Збройних сил України .

"Після консультацій з секретарем Ради національної безпеки і оборони України, міністром оборони і начальником Генерального штабу ЗСУ, я прийняв рішення погодити вашу кандидатуру. Ми даємо певний час для того, щоб ви могли проявити свої найкращі якості", - сказав Порошенко під час зустрічі з Воронченком.

Глава держави також згадав події дворічної давності, коли "генерал Ігор Воронченко проявив мужність і вірність військовій присязі під час незаконного анексії Криму російськими агресорами, і робив усе можливе для збереження військової техніки і виведення особового складу своєї частини на материк".

Читайте також: Матрос ВМС України попередив напад на військову частину в Одесі

Нагадаємо, 15 квітня президент України Петро Порошенко звільнив віце-адмірала Сергія Гайдука з посади командувача ВМС ЗСУ.

Віце-адмірал Гайдук був призначений командувачем українськими ВМС виконуючим обов'язки президента України Олександром Турчиновим 7 березня 2014 року. На цій посаді він замінив контр-адмірала Дениса Березовського, який зрадив присязі і перейшов на бік російських окупантів.