UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий рік 2021: куди сходити в Києві

Цього року в столиці України працює кілька новорічних містечок.

Наближається новий рік. Але в цьому році святкові дні, пов'язані з його приходом, будуть відрізнятися від звичних. Через пандемію коронавірусу в багатьох містах світу, і в Києві зокрема, вирішили відмовитися від масових гулянь і концертів. Але все ж працює кілька тематичних містечок, які можна відвідати з близькими, дотримуючись всіх необхідних карантинних обмежень.

Софійська площа

Тут запалили вогні головної ялинки країни, а також працює тематичне містечко. Саму площу накрили великим куполом з гірлянд, довжина святкових прикрас склала цілих 20 кілометрів.

Замість концертів на площі цього року буде звучати фонова музика, а глінтвейн і їжу продають виключно навиніс. Працюють фотозони і дитячий паровозик. Відвідувачів пускають на площу партіями по 100 осіб.

Контрактова площа

Цього року ялинку на площі прикрасили тарілочками з петриківським розписом, яблуками, горіхами і жовтими вогниками. Тут також працюють кіоски з їжею та напоями. Традиційно працює колесо огляду.

Арка Дружби народів

Над сходами від Європейської площі до майданчика перед Аркою повісили «покривало» з білих вогників, яке отримало назву «зоряне небо». На самому майданчику встановили кіоски з гарячими напоями та святковими частуваннями, а також спорудили гірку. Крім того, тут буде працювати ковзанка.

Святкове містечко біля Офісу президента

Біля Офісу президента вже традиційно облаштували новорічне містечко. 18 грудня президент Володимир Зеленський з дружиною Оленою відкрили ялинку. Також тут працює карусель, фотозони, резиденція святого Миколая і кіоски з частуваннями. У містечку також працює ковзанка.

Палац «Україна»

Ще одна велика локація, що з'явилася в Києві в цьому сезоні - «Містечко зимових розваг» біля Палацу «Україна». В адміністрації Печерського району столиці запевняють, що саме тут буде знаходитися найвища гірка в столиці, а також простора ковзанка, take away фуд-зони і яскрава ялинка. Також на території містечка, поділеного на п'ять зон з метою безпеки, буде функціонувати різдвяний ярмарок, де можна буде придбати святкові сувеніри та смаколики. Родзинкою містечка стане Резиденція Святого Миколая з казковим дизайном.

Читайте також: Більшість українців планує зустріти новий рік удома – соцопитування

«Зимова країна» на ВДНГ

Чарівна країна відкриває свої двері вже шостий рік поспіль. Цього року організатори не тільки розширили площу локації, а й адаптували її до нових карантинних реалій. Так, активностей на відкритому повітрі буде більше, під відкрите небо також перенесуть ковзанку і фуд-корт.