UA / RU
Підтримати ZN.ua

Новий договір на розподіл газу: кому зі споживачів треба його укласти

Побутовим споживачам у деяких регіонах треба підписати нові договори.

В Україні з 1 вересня національний оператор, згідно з Постановою НКРЕКП №1596 від 31 серпня 2023 року, почав розподіляти газ ще у трьох областях – Київській, Житомирській та Львівській. Дія попередніх ліцензіатів АТ «Київоблгаз», АТ «Житомиргаз» та АТ «Львівгаз» відповідно припинено. Видання «На пенсії» розповіло, хто з побутових споживачів газу має укласти нові договори на розподіл газу.

 У зв’язку з розширенням меж господарської діяльності клієнтський простір компанії «Газмережі» зріс відразу з 2-х до 4-х млн.

Читайте також: Газовий лічильник: як треба передавати показники

«Дбаючи про нових клієнтів, національний оператор забезпечив безперебійний та легкий перехід на обслуговування та повну консультаційну підтримку. Крім покращення сервісу, керуюча компанія пліч-о-пліч з новоствореними Київською, Житомирською та Львівською філією займатиметься модернізацією газорозподільної мережі у відповідних областях», – йдеться у повідомленні.

Так, новим клієнтам «Газмережі» необхідно обов’язково заповнити заяву про приєднання. Зразок заяви є у новій платіжці за газ.

Як укласти новий договір на розподіл газу

Побутовим споживачам потрібно заповнити заяву-приєднання до «Газмережі». Для цього слід зробити такі кроки:

Заяву можна передати такими способами:

Раніше ми писали, скільки мають платити за доставку газу побутові споживачі та як вона розраховується.