UA / RU
Підтримати ZN.ua

В Україні виявили шість нових підозр на штам коронавірусу «Дельта»

Більшість хворих нещодавно відвідували Росію.

На Закарпатті  у шістьох людей виявили підозру на штам коронавірусу «Дельта», більшість із них нещодавно відвідували Росію. Їхній біоматеріал направили в європейські лабораторії, повідомляє лікар-епідеміолог "Закарпатського обласного центру контролю та профілактики хвороб МОЗ України" Любов Данич у коментарі "Укрінформу".

«Наразі ми говоримо про те, що на Закарпатті маємо шість підозр на коронавірус штаму "Дельта", це молоді люди віком від 18 до 35 років, є і люди старшого віку також. Деякі лікуються амбулаторно, дехто – у стаціонарі. У переважної більшості цих хворих є в анамнезі подорожі в Російську Федерацію», - зазначила лікар-епідеміолог.

Данич підкреслила, що на основі біоматеріалу цих хворих уже проведено попередні молекулярно-генетичні дослідження на базі референтної лабораторії у м. Київ. За результатами цих досліджень виявлено мутації коронавірусу. Надалі ці дослідження потребують додаткового секвенування для того, щоб із точністю сказати, що це саме вірус штаму "Дельта", який циркулює зараз в інших країнах.

Результати досліджень біоматеріалів очікують найближчим часом, їх було відібрано у хворих 16 липня.

Читайте також: Дослідження показало стійкість двох вакцин до штаму "Дельта" після курсу щеплень: називаємо їх

Нагадаємо, в Україні штам «Дельта» офіційно “з'явився” 23 червня. 14 липня на Закарпатті у двох осіб підтвердили штам коронавірусу “Дельта”.  22 липня в Києві виявили шістьох пацієнтів, у яких зафіксували штам коронавірусу «Дельта», а 25 липня –  на Львівщині підтвердили три випадки інфікування штамом «Дельта».

Відповідаючи на питання ZN.UA, голова  МОЗ Віктор Ляшко розповів, як його відомство готується протидіяти новому штаму