UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нова ціль для ЗСУ: на Херсонщині росіяни будують переправу біля Дар’ївського мосту

Окупанти намагаються ліквідувати наслідки роботи українських артилеристів, які пошкодили міст декілька днів тому. 

У Херсонській області російські окупанти намагаються збудувати понтонну переправу у районі Дар’ївського мосту, який ЗСУ пошкодили раніше. Про це повідомив депутат Херсонської обласної ради Сергій Хлань у Facebook.

За словами чиновника, влучні бомбардування транспортних шляхів з боку ЗСУ сильно заважають загарбникам поповнювати власні ресурси, оскільки нівелюють можливість перекидання живої сили та військової техніки. 

«Росіяни намагаються лаштувати понтонну переправу біля зруйнованого Дар‘ївського мосту. Нагадую, ще на днях колаборант Стремоусов казав, що цей міст через Інгулець ролі ніякої не грає. Ну нічого, приготують нову ціль для ЗСУ – до того ж вже й пристріляну. Адже якраз пошкодження мостів унеможливлює поповнення боєздатності рашистів. Україна, вже офіційно, контролює транспортні шляхи окупантів, що сильно напрягає Росію», – написав Хлань. 

Читайте також: Українські військові тримають під вогневим контролем логістичні шляхи військ РФ у Херсонській області

Нагадаємо, що з допомогою західної артилерії українським захисникам вдалося зруйнувати відразу декілька важливих логістичних шляхів на Херсонщині. Зокрема, Антонівський міст через Дніпро, який зазнав критичних пошкоджень внаслідок обстрілів з HIMARS.

Підсумки війни під час її гарячої фази підбивати ще рано. Однак чому б не поглянути, як оцінюють те, що відбувається, в інших країнах, яких так чи інакше торкнулося нинішнє протистояння Добра і Зла, та які висновки там уже зробили? Читайте про це у статті Сергія Корсунського «Агресія Росії проти України: уроки нашої війни».