UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нова хвиля спеки: синоптикиня розповіла, коли її чекати

За попередніми прогнозами, температура підвищиться до +30.

Як і прогнозували синоптики, спека, яка прийшла в Україну в липні, нарешті відступила. Але цього року українців чекає ще одна хвиля тепла.

Читайте також: Сніжно та морозно: синоптики розповіли, якою буде зима у Києві

Про це розповіла заступниця начальника відділу метеопрогнозів Гідрометцентру України Наталія Голеня у коментарі «Апострофу». Вона вважає, що температурні показники перевищуватимуть норму наприкінці літа - на початку осені 2024 року.

Експертка зазначила, що поки зарано давати прогноз на серпень. Наприкінці літа може бути ще одна хвиля тепла.

Зокрема, за оцінками європейських центрів, в останній місяць літа не очікують на сильну спеку, проте в Укргідрометцентрі прогнозують середньомісячну температуру, яка на кілька градусів буде вищою за норму.

«Ми прогнозуємо середньомісячну температуру на 2 градуси вище за норму. Але коли це буде – на початку або в середині серпня? Хоча тенденція останніх 20 років така, що у нас літо продовжується і у вересні, коли також можлива температура 30 градусів, принаймні на початку місяця», — додала Наталія Голеня.

Нагадаємо, в Укргідрометцентрі розповіли про причини виникнення аномальної спеки, опублікувавши на своїй сторінці у Facebook карту, на якій позначені показники температурної аномалії та індексу зміни клімату.