UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нова хвиля коронавіруса: лікар розповів про небезпеку штаму «Дельта» для дітей

До цього в Україні практично не реєструвалися випадки важкої форми COVID-19 у дітей.

З приходом штаму «Дельта» в Україні почастішали випадки захворювання дітей на COVID-19, у тому числі у важкій формі, повідомив головний санітарний лікар Херсонської області Юрій Ромаскевич.

«Стали більше хворіти діти. Ця тенденція вже помітна по всій Україні. У нас різко збільшилося споживання кисню ковідними пацієнтами», - заявив медик в інтерв'ю ZN.UA.

Він уточнив, що летальних випадків серед дітей ще не було. Але, на відміну від першої і другої хвиль, вже є юні пацієнти, котрі потребують штучної вентиляції легенів. У Херсонській області таких двоє.

«Зараз на ШВЛ дві дитини - 7 і 12 років... У першу хвилю хворих дітей у нас не було взагалі. Під час другої було госпіталізовано лише одну дитину, і то за соціальними показниками - ми боялися залишити її в асоціальної сім'ї», - розповів Юрій Ромаскевич.

Читайте також: Дельта-штам на материк завезли з окупованого Криму: санлікар спрогнозував терміни досягнення піку захворюваності

Детальніше про те, звідки в Україну прийшов штам «Дельта», про готовність української медицини до нової хвилі пандемії COVID-19 - в інтерв'ю Алли Котляр з головним санітарним лікарем Херсонської області Юрієм Ромаскевичем «Початок нової хвилі ковіду: на гребені Херсонщина» для читачів ZN.UA.