UA / RU
Підтримати ZN.ua

НМТ: в місцях проведення тестування можуть встановити металошукачі

Такі заходи можуть вжити, щоб унеможливити списування.

Через військове вторгнення РФ освітній процес в Україні зазнав деяких змін. Так, у 2023 році випускники складатимуть національне мультипредметне тестування (НМТ) замість ЗНО.

Український центр оцінювання якості освіти може перевірити учасників НМТ на наявність у них заборонених засобів під час мультитесту. Про це розповіла директорка Українського центру оцінювання якості освіти Тетяна Вакуленко розповіла, пише видання Освіта.ua.

Читайте також: Списування на НМТ: яке покарання передбачене для учасників мультитесту

Вона зазначила, що можливість перевірки учасників на наявність у них технічних засобів, що не передбачені процедурою проведення НМТ, є додатковим мотиватором для того, щоб дослухатися до порад інструктора і не ризикувати результатами тестування.

«Ми можемо це робити. І це є однією з причин, чому варто дуже уважно слухати інструктора і коли він повідомить, що мобільні телефони і електронні пристрої варто покласти у відповідні місця – то варто зробити це. Оскільки, якщо у вас вилучать навушники або флешки, для вас тестування може припинитися, і ви не отримаєте свій результат НМТ», – роз'яснила Вакуленко.

Раніше ми писали, коли учасники НМТ отримують запрошення на тестування. Вони мають надійти до персонального кабінету учасників мультитесту.