UA / RU
Підтримати ZN.ua

НМТ: інструкторів закликали реагувати на порушення правил

Під час тестування всі учасники повинні мати рівні права.

Через війну в Україні зазнав змін освітній процес. Так, у 2023 році випускники складають національне мультипредметне тестування (НМТ) замість ЗНО. Основна сесія мультитесту почалася 5 червня.

Фахівці Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) закликали працівників екзаменаційних центрів не толерувати навіть мінімальних порушень порядку тестування з боку учасників. Про це пише видання Освіта.ua.

Читайте також: НМТ: коли учасники зможуть дізнатися результати мультитесту

В УЦОЯО зазначили, що поширена з огляду на випадки користування учасниками НМТ мобільними телефонами та поширення зображень із змістом тестових завдань у мережі.

Фахівці наголосили, що порушення порядку тестування є не проявом доброти, а позбавленням учасників НМТ віри в можливість справедливості в країні.

«Шановні інструктори! Від вас залежить майбутнє багатьох українців. Ваше толерування навіть мінімальних порушень порядку тестування – це не прояв доброти чи допомога будь-кому. Навпаки, це позбавлення учасників віри у власні сили й у можливість справедливості й чесності в нашій країні. Ми впевнені, що ви свідомі своєї місії й докладете всіх зусиль, щоб забезпечити рівні шанси для всіх вступників», – йдеться у повідомленні.

Раніше ми писали, для учасників мультитесту створили спеціальну відеоінструкцію, яка допоможе ознайомитися з інтерфейсом онлайнової тестової платформи.