UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німецькі САУ Panzerhaubitze 2000 вже працюють на фронті. ФОТО

Артилеристи ЗСУ дуже задоволені маневреністю та точністю цих гармат.

© Угруповання Об'єднаних сил/Facebook
© Угруповання Об'єднаних сил/Facebook

Самохідні артилерійські установки Panzerhaubitze 2000 німецького виробництва вже працюють на фронті проти російської окупаційної армії. Про це повідомили у Facebook-профілі Угруповання Об’єднаних сил, додавши фото цих САУ.

«САУ показали себе в бойовій роботі надійними, швидкострільними та точними – така ціль, як одиночна броньована машина або гармата уражається без пристрілки з першого пострілу (перевірено на практиці)», – йдеться у повідомленні Угруповання Об’єднаних сил. 

Читайте також: Німеччина планує надати Україні більше гаубиць за однієї умови — ЗМІ

Там додають, що артилеристи дуже ЗСУ задоволені тим, наскільки швидко та якісно така гаубиця робить прив’язку та наводиться на ціль, тобто її маневреністю. «Практично від отримання команди на ведення вогню, відпрацювання по цілі та відходу з вогневої позиції за часом займає 2-5 хвилин, що зменшує шанси ворога на успішну контрбатарейну боротьбу», –  додають військові.

Нагадаємо, 21 травня міністр оборони Олексій Резніков повідомив, що в Україну нарешті надійшли німецькі гаубиці Panzerhaubitze 2000. Наступного дня уряд Німеччини на своєму сайті опублікував детальний список того, що вже було надано, і того озброєння, яке країна передасть Україні в межах військової допомоги.