UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німецька компанія відкрила в Україні другий завод із виробництва дронів

Дрони Quantum- Systems використовуються в Україні з 2022 року.

Німецька компанія Quantum-Systems GmbH, яка спеціалізується на виробництві безпілотників, запустила в Україні новий завод. Його офіційно відкрили під час візиту в Україну міністра економіки Німеччини Роберта Хабека 18 квітня.

В компанії заявили, що розширюють свою підтримку України у війні проти Росії відкриттям нового місцевого виробництва. Очікується, що нове підприємство в Україні збільшить виробничу потужність до 1000 безпілотників на рік, включаючи виробництво запасних частин.

Новий завод є уже другим підприємством Quantum-Systems GmbH в Україні, і очікується, що до кінця року на ньому працюватиме близько 100 осіб. В компанії зазначили, що інвестують до шести мільйонів євро впродовж наступних двох років.

«Для нас це є вотум довіри до України та її співробітників і водночас свідчення про власну прихильність компанії надавати Україні довгострокову підтримку в захисті країни», - заявили у представництві.

Читайте також: Українські супердрони на 3 тисячі кілометрів можуть досягати цілей у Сибіру – The Economist

Quantum Systems спеціалізується на розробці, проектуванні та виробництві малих безпілотних літальних систем (sUAS). Модельний ряд SUAS компанії з електричним вертикальним зльотом і посадкою  створений для максимального збільшення дальності. Дрони можуть використовуватися для безпеки, оборони, громадської безпеки, комерційних і ГІС-операцій.

Безпілотники-розвідники Quantum Systems Vector експлуатуються в Україні з травня 2022 року. Посередництвом німецького уряду компанія передала Україні 212 таких систем, а до кінця року очікують поставити Україні близько 500 безпілотників-розвідників Quantum Systems.

Обіцяний президентом мільйон дронів ще тільки-но почали виготовляти, а вже здається, що його геть недостатньо. Поки хтось шукає гроші та запускає виробництво «стандартних fpv-дронів, які можна збирати на кухні», на війні вже потрібні інші, технологічніші. У статті «Якою війна буде завтра? Що необхідно зробити, аби не програти Росії» офіцер ЗСУ Юрій Касьянов робить спробу систематизувати, проаналізувати та спрогнозувати еволюцію дронів для завтрашньої війни.