UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина змінить правила перебування для українців

Нові норми почнуть діяти з 1 вересня.

Федеральна Рада ФРН ухвалила рішення змінити правила перебування на території держави для громадян України з 1 вересня, про що йдеться у відповідному документі.

Згідно з його текстом, від згаданої дати почне обліковуватися час перебування українців у державі. Будуть враховувати всі дні, починаючи з 24 лютого.

Так, до 31 серпня громадяни України можуть безперешкодно перебувати в Німеччині. Однак потім мають виїхати з країни на 90 днів або ж отримати статус тимчасового захисту, якщо залишаються там упродовж більше 90 днів, що є дозволеним угодою про безвізовий режим між Європейським Союзом та Україною.

Ті українці, які прибудуть у ФРН після 1 вересня теж матимуть можливість законно перебувати на її території без подачі заявки на оформлення статусу тимчасового захисту та наявності дозволу на проживання лише протягом 90 днів. Водночас, згідно з документом, можливість отримати такий статус буде відкритою до завершення війни РФ проти України.

Читайте також: Ірландія призупинила безвізовий режим для біженців із більшості країн Європи, щоб звільнити місце для українців — Politico

У Федеральній Раді наголосили, що перетин кордону для українців має проходити в спрощеному порядку й без бюрократії. Тим не менш, після в’їзду в Німеччину необхідно зареєструватися.

Раніше повідомлялося, що Німеччина до кінця 2022 року додатково виділить 2,4 млрд євро для покриття фінансових витрат на утримання українських біженців, які прибули в країну.