UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина веде переговори зі Швецією про постачання Україні ЗРК IRIS-T — Bloomberg

Скандинавська країна має на озброєнні одну з перших версій ракетного комплексу.

Німеччина та Швеція ведуть переговори щодо нового пакету озброєнь, у якому Стокгольм передасть Україні ракети ППО та пускові установки для систем IRIS-T німецького виробництва. Про це пише Bloomberg.

Відомо, що Німеччина попросила Швецію надати пускові установки для протиракетної системи IRIS-T. Обговорення також дозволить отримати більше боєприпасів, які можна буде використовувати для німецьких систем IRIS-T, які відправляються до Києва.

В публікації Bloomberg згадується, що раніше Німеччина заявляла про наміри відправити Україні три додаткові системи IRIS-T цього року після того, як перша прибула в жовтні 2022-го. Зараз виробник, компанія Diehl Defence, слідує своєму плану та збирається виконати замовлення в термін.

Читайте також: Швеція затвердила постачання Україні БМП CV-90 та САУ Archer

Як відомо, збройні сили Швеції використовують ракети IRIS-T, які запускаються з броньованих арктичних машин шведського виробництва, у своїй системі Robotsystem 98.

Раніше уряд скандинавської країни оголосив, що поставить Україні системи протиповітряної оборони, при цьому не повідомляючи деталей про їх тип.