UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина найближчим часом передасть Україні "нову суперсучасну зброю" – Шольц

Йдеться про системи ППО та радіолокаційні станції на суму понад 600 млн євро

Німеччина планує у найближчі тижні передати Україні нову зброю, - заявив канцлер ФРН Олаф Шольц під час виступу у Карловому університеті у Празі. Про це повідомляє Суспільне.

«Німеччина не стоїть осторонь і допомагає Україні. Ми не просто спостерігаємо, як вбивають жінок, чоловіків і дітей, як вільні країни стираються з карти і зникають за залізними завісами. Ми підтримуємо Україну: економічно, фінансово, політично, гуманітарно, а також військово», - зазначив канцлер ФРН.

Олаф Шольц повідомив, що найближчим часом Німеччина планує відправити в Україну зучасні зразки зброї.

"Найближчими тижнями та місяцями Україна отримає від Німеччини найсучасніші системи ППО та радіолокаційних станцій на суму понад 600 млн євро", — сказав він.

Читайте також: Шольц обіцяє підтримувати Україну «всіма можливими засобами», але є нюанс

Нагадаємо, раніше стало відомо, що уряд Німеччини на чолі з канцлером Олафом Шольцем підготували новий пакет додаткової зброї та боєприпасів для України вартістю понад 500 мільйонів євро (499 мільйонів доларів). В новому пакеті будуть системи ППО, РЕБ, боєприпаси, ракетні установки та броньовані евакуаційні машини.

Уряд ФРН у липні оприлюднив список летальної та нелетальної допомоги Україні. Зокрема, це гаубиці Panzerhaubitzen 2000, ПЗРК "Стріла", боєприпаси, техніка, пальне, медичні засоби, обмундирування, намети й лікарняні ліжка.

Раніше Олаф Шольц підтвердив надання Україні 30 зенітних установок Gepard.