UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина схвалила продаж Україні партії САУ RCH-155

Вартість контракту складає 216 мільйонів євро

Уряд Німеччини схвалив поставки до Україні партії з 18 самохідних артилерійських установок RCH-155. Про це повідомляє видання Welt am Sonntag.

За повідомленням, вартість контракту на постачання 18 колісних гаубиць із компанією Krauss-Maffei Wegmann коштує 216 мільйонів євро.

Цей контракт в середині липня обговорювали глави оборонних відомств України та Німеччини Олексій Резніков та Крістіне Ламбрехт.

«Питання продажу RCH-155 порушувалося кілька разів у діалозі Києва та Берліна, але останній тижнями не давав ніякої відповіді», - повідомляє газета з посиланням на джерела з українського боку.

Читайте також: Німеччина передала ЗСУ перший контрбатарейний радар Cobra та ще чотири ЗРК Gepard

Раніше посол України в Німеччині Андрій Мельник підтвердив, що німецький узгодив продаж партії з 18 RCH-155.

"Це стане суттєвим внеском у посилення ефективності українських військових. Сподіваюсь, що федеральний уряд продовжить послідовно йти цим шляхом", – сказав дипломат і додав, що сподівається на схвалення подальших аналогічних контрактів.

Самохідні установки поставлять до України не раніше 2025 року, через 30 місяців після укладення угоди. Без дозволу уряду виробник не почав би їх виготовлення.

Читайте також: У Німеччині вигадали нову причину, аби аргументувати непостачання Україні танків

RCH-155 – це колісна самохідна артилерійська установка. САУ обладнана гарматою L52 із дальністю стрільби до 54 кілометрів високоточними снарядами V-LAP зі швидкістю дев’ять пострілів на хвилину.

Важить САУ 39 тон і здатна розвивати швидкість до 100 км/год. Одного бака пального вистачає на 700 км.

Нагадаємо, раніше У ЗСУ виникли проблеми з німецькими гаубицями PzH 2000.