UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина схвалила постачання Україні 88 танків Leopard 1 — ЗМІ

Техніка надійде з німецьких резервів.

Уряд Німеччини схвалив постачання Україні 88 танків старого покоління Leopard 1. Про це повідомляє німецьке видання Süddeutsche Zeitung.

Берлін схвалив плани німецького виробника зброї Rheinmetall продати Києву десятки старих Leopard 1 після ремонту на загальну суму понад 100 мільйонів євро, повідомляє ЗМІ з посиланням на "урядові джерела".

Також у публікації зазначається, що це може призвести до виникнення проблем з постачанням, оскільки Leopard 1 більше не виробляються, а їхні снаряди мають інший калібр, ніж новіші Leopard 2.

Читайте також: Rheinmetall крім танків Leopard передасть велику кількість снарядів

Також, як раніше повідомлялося, Німеччина збирається купити 15 ЗСУ Gepard у Катара та поставити їх Україні разом з достатньою кількістю боєзапасу. Ці установки охороняли небо країни під час проведення чемпіонату світу.

Leopard 1 - це німецький танк, що вироблявся з 1965 року. Він має різні модифікації, включно з 1А5 - найновішою версією. Останні бойові машини такого зразка були зняті з озброєння в Німеччині 2010 року. В Греції та Туреччині Leopard 1 досі перебувають на озброєнні.