UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина публічно не коментує ситуацію на фронті та не дає Україні поради: посол Єґер назвав причину

Стаття головнокомандувача Залужного, вважає дипломат, є "всебічним аналізом" ситуації. 

Посол Німеччини в Україні Мартін Єґер заявив, що Берлін не вказуватиме Києву, як вести бойові дії, і не коментуватиме публічно ситуацію на полі бою. Під час інтерв'ю "Укрінформу" він нагадав, що ЗСУ таки досягли на фронті значних успіхів і продовжують зараз боронити Європу. 

"Я думаю, що він презентує всебічний аналіз і, перш за все, показує шляхи виходу із ситуації, яку він описує, - прокоментував дипломат нещодавню статтю головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного, яка наробила галасу. - У нас у країні надалі існує більшість на користь такої підтримки. Проте уряд не веде публічних дебатів щодо перспектив війни та ситуації на полі бою". 

Читайте також: Снайдер про статтю Залужного: Захід може виставити свої п'ять ферзів на сторону України в будь-який момент

Нагадаємо, головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний заявив, що війна Росії проти України стає позиційною, що може зіграти на руку ворогу. У великому матеріалі для The Economist він розповів, що повинно допомогти Силам оборони вийти з цього глухого кута: перехід до рухливої та швидкої маневреної боротьби, посилення повітряної міці України, отримання новітніх технологій РЕБ та засобів для розміновування, а також збільшення можливостей мобілізації та розширення підготовки резервістів. Втім, з висновками про патову ситуацію не погодився президент Володимир Зеленський.

Як нам сконцентруватися, аби вистояти, а також які є можливі сценарії розвитку подій? Про це — у статті Євгена Шибалова "Епоха нормальних пацанів".