UA / RU
Підтримати ZN.ua

Німеччина передала ЗСУ перший контрбатарейний радар Cobra та ще чотири ЗРК Gepard

Танки передавати не будуть.

ЗСУ за останній тиждень отримали від ФРН ще чотири зенітних САУ Gepard до вже наявних 12 (всього очікується 18), а також першу станцію радіолокації (РЛС) контрбатарейної боротьби Cobra, повідомляє Радіо Свобода з посиланням на сайт уряду Німеччини.

РЛС Cobra забезпечує визначення координат позицій артилерійських засобів та мінометних батарей супротивника.

Cobra забезпечує визначення координат позицій артилерійських засобів супротивника, мінометних батарей, а також саморобних ракетних установок терористичних груп. Вона розроблена консорціумом Thales, Airbus Defence та Space and Lockheed Martin для збройних сил Франції, Німеччини та Великобританії. Також кілька одиниць таких радарів придбала Туреччина. Україна стала п'ятою країною світу, на озброєнні якої тепер стоїть Cobra.

Канцлера Німеччини Олафа Шольца раніше спитали, чому Берлін досі не надав Києву танки чи бойові літаки. На його думку, "певний поділ праці має сенс ". Зокрема, Німеччина могла б взяти на себе постачання протиповітряної оборони та артилерії.

Німецька газета Die Welt нещодавно повідомила, що компанія Krauss-Maffei Wegmann ще у квітні пропонувала передати Україні 100 танків Leopard 2A7, але уряд Шольца не погодив постачання.