UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нідерланди постачатимуть Україні важку техніку, зокрема й бронетехніку – прем'єр-міністр Марк Рютте

Марк Рютте провів розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

Нідерланди прийняли рішення постачати Україні важку техніку, включаючи й бронетехніку. Про це повідомив прем’єр-міністр Нідерландів Марк Рютте.

«У розмові з президентом України Володимиром Зеленським міністерка оборони Кайса Оллонгрен і я погодилися, що Росія починає оновлений наступ. Нідерланди надсилатимуть до України важчу техніку, включаючи бронетехніку. Разом із союзниками ми розглядаємо можливість постачання додаткової важкої техніки», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Нідерланди заморозили російські активи на суму до 600 мільйонів євро

Напередодні у Генштабі ЗСУ повідомили, що на сході України фіксуються ознаки початку наступальної операції армії РФ. Зокрема, окупанти активізували наступальні та штурмові дії на окремих напрямках у Слобожанському та Донецькому операційних районах.

При цьому, за даними Генштабу, Харків продовжують частково блокувати російські війська і завдавати артилерійських ударів. Ворог розгортає додаткові зенітно-ракетні дивізіони ЗРК «Тор» у Харківській області. А в Білгородській області, поблизу українського кордону, було розгорнуто С-400 та С-300. У районі Ізюмщини окупанти продовжують вести наступальні дії на лівому березі річки Сіверський Донець та створюють систему основних та запасних вогневих позицій для артилерії.