UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нідерланди передають Україні снайперські гвинтівки та боєприпаси

Партія включатиме також радари та каски.

Уряд Нідерландів схвалив рішення надати Україні партію зброї, яка включатиме 100 снайперських гвинтівок та 30 тисяч боєприпасів.

За даними NOS, Україні також передадуть 5 радарів для виявлення озброєнь, 30 металошукачів, два радари спостереження на полі бою та два з виявлення морських мін.

Міноборони Нідерландів також готові відправити в Україну інструкторів з навчання користування технікою.

«Запобігання війні залишається найвищим пріоритетом. Рішення про постачання зброї не приймається легковажно. Ми дуже ретельно зважили його і все ще хочемо допомогти Україні бути спроможним захиститися», – цитує NOS міністра закордонних справ Нідерландів Вопке Хекстра.

Читайте також: Канада передає Україні летальну зброю

"Ми хочемо, щоб дотримувався міжнародного правопорядку. Україна — суверенна країна, яка має право на самооборону. Саме для цього і призначений внесок Нідерландів. Він справді включає смертоносну зброю, але вона призначена для самооборони", - зазначив міністр оборони країни Оллонгрен.

Раніше повідомлялося про те, що Литва відправила в Україну військову групу спеціалістів із ППО. Україна отримала з Литви партію переносних зенітних ракетних комплексів Stinger.