UA / RU
Підтримати ZN.ua

Незважаючи на закон про амністію, троє активістів Євромайдану залишаються під арештом

Під арештом перебувають Андрій Дзиндзя, Володимир Кадур і Ярослав Притуленко. Справу Притуленка Печерський районний суд Києва розгляне в середу.

Троє учасників Євромайдану, затримані за підсумками акцій протесту біля адміністрації президента на вулиці Банковій 1 грудня, залишаються станом на 8 січня під вартою. Про це повідомила прес-секретар київської прокуратури Яна Соболевська.

Так, під арештом знаходяться Андрій Дзиндзя, Володимир Кадур і Ярослав Притуленко. Дзиндзя і Кадур, зокрема, проходять за епізодом із трактором, який було викрадено біля Майдану Незалежності і задіяно учасниками акції протесту біля АПУ на вулиці Банковій.

Справу Притуленка в середу розгляне Печерський районний суд Києва. За словами Соболевської, на засіданні буде присутній прокурор.

Нагадаємо, 26 грудня в Україні набув чинності закон "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зборів". Закон передбачає звільнення від відповідальності осіб, які були учасниками акцій протесту і масових заходів, починаючи з 21 листопада 2013 р. Всі кримінальні і адміністративні провадження, відкриті за даними подіями, підлягають закриттю. Окрім того, особи, яких було притягнуто до кримінальної відповідальності за вищевказані події, підлягають звільненню від відповідальності.

У Києві за підсумками акцій протестів 24 листопада та 1 грудня було затримано 19 осіб.