UA / RU
Підтримати ZN.ua

Newsweek: Ексголовнокомандувач сил НАТО сказав, коли і як закінчиться війна в Україні

На думку Ставрідіса, російська війна проти України рухається за сценарієм, схожим на Корейську війну.

Війна, яку Росія розв’язала проти України, швидше за все, закінчиться через 4-6 місяців. І її результат буде схожим на той, який виник у 1950-х роках внаслідок Корейської війни.

Про це, як пише Newsweek, сказав колишній головнокомандувач об’єднаними силами НАТО в Європі Джеймс Ставрідіс. На його думку, обидві сторони «загрузли» в цьому конфлікті.

«Українці дуже потужно ведуть бій. Воєнні плани Владіміра Путіна виявилися практично неефективними. Він завоював значно менше територій, ніж розраховував на початку конфлікту», - зауважив Ставрідіс.

«Але я бачу, що все рухається до завершення в дусі Корейської війни. Це означає, що буде перемир’я, з’явиться мілітаризована зона між сторонами, ворожнеча збережеться. Такий заморожений конфлікт. Варто очікувати цього через 4-6 місяців. Жодна зі сторін не зможе протриматися довше», - сказав ексголовнокомандувач сил НАТО в Європі.

Раніше видання Bloomberg теж допускало, що російська війна проти України може закінчитися так само, як і конфлікт на Корейському півострові в 1953-му або як агресія СРСР проти Фінляндії у 1939-1940-х роках. Мирної угоди ніхто так і не підпише. Натомість взаємний розпач змусить обидві сторони припинити бої вздовж певної демілітаризованої зони. Але такий результат буде не таким прийнятним для України, яким він виявився для Південної Кореї.