UA / RU
Підтримати ZN.ua

Невідомі влаштували погром на могилах захисників «Да Вінчі», «Джуса» та Павла Петриченка

З правоохоронцями вже зв'язалися.

У Києві невідомі пошкодили могили військових Дмитра «Да Вінчі» Коцюбайла, Андрія «Джуса» Пільщикова та Павла Петриченка. Про це повідомила керівниця медичної служби «Ульф» 1-го окремого штурмового батальйону «Вовки Да Вінчі» та кохана загиблого Дмитра Коцюбайла Аліна Михайлова.

«На могилах загиблих воїнів – Да Вінчі, Джуса, Петриченка - сьогодні вночі зробили розгром. Сімʼї та друзі це відновлять», - повідомиоа Михайлова. 

У коментарях до посту Аліна Михайлова повідомила, що вже зв’язалася з поліцією. «Да Вінчі», «Джуса» та Петриченко поховали на Аскольдовій могилі у Києві. Вандали пошкодили портрети українських захисників та прапори, розбили лампадки на меморіалі-триптиху «Іловайськ. ДАП. Дебальцеве». 

Читайте також: Життя після мами. «Влад чи не щодня носив мамі на могилу цукерки»

Легендарний командир підрозділу ДУК ПС «Вовки Да Вінчі», Герой України Дмитро Коцюбайло загинув у березні 2023 року. Йому було 27 років. 

Боєць 59-ї окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка і автор петиції про обмеження роботи онлайн-казино Павло Петриченко загинув у квітні 2024 року. Петриченко загинув за день до того, як йому виповнилось 32 роки.

Андрій Пільщиков загинув в авіакатастрофі, яка сталася 25 серпня 2023 року у Житомирській області. Тоді зіткнулися навчальні літаки L-39 під час маневру розвороту. Того дня крім «Джуса» загинули підполковники В'ячеслав Мінка і Сергій Проказін.