UA / RU
Підтримати ZN.ua

Невідомі розкидають отруту для безпритульних котів у Києві: поліція відкрила кримінальну справу

До поліції звернулися представники Київського товариства захисту тварин.

Поліція Києва повідомляє, що за фактом жорстокого поводження з тваринами у Солом’янському районі міста правоохоронці відкрили кримінальне провадження. Одна тваринка вже загинула, іншій — ветеринари надають допомогу та намагаються врятувати у клініці.

За повідомленням правоохоронців, до Солом’янського управління поліції звернулись представники Київського товариства захисту тварин із заявою про виявлення факту жорстокого поводження із тваринами. Йдеться про розкидування отрути на вулиці Івана Пулюя.

Читайте також: Півсотні тварин загинуло від удару росіян по фермі на Сумщині - ОВА

Поліція виявила, що хтось розкидує отруту для безпритульних котів та зафіксувала факт злочину. Провадження відкрили за ч. 1 ст. 299 Кримінального кодексу України. Відповідальність передбачена за жорстоке поводження з тваринами. Стаття передбачає перебування за ґратами до трьох років.

Нагадуємо, влітку високі температури можуть погано впливати на самопочуття не лише людей, а й домашніх тварин. У випадку, коли температура тіла кота чи собаки стає вищою, ніж 40 °С – за лічені хвилини може статись тепловий удар. У поліції Києва розповіли, чому не можна залишати домашніх улюбленців зачиненими у машині у спеку.