UA / RU
Підтримати ZN.ua

Невакцинованих педагогів і держслужбовців відсторонюватимуть від роботи: названо дату

Продовжити працювати зможуть лише ті, хто не може вакцинуватись через протипокази.

Педагогів, які відмовляються від обов’язкової вакцинації, почнуть відсторонювати від роботи з 8 листопада, свідчить постанова Кабінету міністрів України №1096 від 20 жовтня.

Відповідальність за виконання постанови покладена на керівників навчальних закладів, підприємств, установ і організацій, очільників держорганів.

«Відсторонення працівників та державних службовців здійснюється шляхом видання наказу або розпорядження керівника. Строк відсторонення встановлюється до усунення причин, що його зумовили», - йдеться у постанові.

Продовжити працювати зможуть лише власники довідки про абсолютні протипокази до вакцинації від СOVID-19, виданої закладом охорони здоров’я.

Читайте також: Директор київської школи просить ОАСК скасувати обов’язкову вакцинацію вчителів

Дискусії щодо доцільності вакцинації представників професій, які багато контактують з людьми, тривали давно. На початку жовтня МОЗ офіційно затвердило перелік та попередило: з листопада вчителів, які відмовляються від вакцинації, відсторонюватимуть від роботи.

Чому обов’язковою вакцинацією педагогів можна досягнути протилежного результату і як мотивувати вчителів захиститись від ковіду, читайте у статті Оксани Онищенко «Обов’язкова вакцинація вчителів. Три питання, на які немає відповіді» у ZN.UA.