UA / RU
Підтримати ZN.ua

Нестача води, внаслідок підриву Каховської ГЕС, торкнеться приблизно півмільйона жителів Запорізької області – Федоров

За його словами, нині не може бути мови про ефективне сільське господарство у регіоні.

Міський голова Мелітополя Іван Федоров заявив, що внаслідок підриву дамби Каховської ГЕС півмільйона мешканців Запорізької області зіштовхнуться з нестачею води. Про це Федоров написав у своєму Telegram.

Міський голова Мелітополя зазначив, що громади, які використовували для пиття дніпровську воду, наразі лишились без водопостачання і змушені використовувати інші джерела, які, за словами мера, не завжди безпечні для здоров’я.

Федоров також розповів, що в населених пунктах, які користуються водою зі свердловин, вже відчувається нестача води, до того ж внаслідок руйнування ГЕС була повністю зруйнована система зрошення, а отже нині не може бути мови про ефективне сільське господарство в Запорізькій області.

"Після деокупації проблема нестачі води торкнеться приблизно півмільйона громадян, адже саме така кількість мешканців ТОТ користувалася водою із Західного групового водоводу", – додав він.

Читайте також: Окупанти повернулись на позиції в Новій Каховці після відходу води, військових стало більше

Нагадаємо, Центр національного спротиву попереджав, що на т.о. територіях Херсонської області може виникнути епідемія, до якої призведе затоплення кладовищ через підрив росіянами Каховської ГЕС. Такого висновку у ЦНС дійшли, ознайомившись з даними внутрішніх документів окупаційної адміністрації.