UA / RU
Підтримати ZN.ua

Немає безпечного та справедливого ЄС без суверенної та справедливої України – Туск

Приналежність України до європейської спільноти лежить в інтересах всієї спільноти.

Колишній президент Європейської ради та очільник Європейської народної партії Дональд Туск зазначив, що немає безпечного та справедливого ЄС без суверенної та справедливої України, інформує "Інтерфакс-Україна".

Під час Київського безпекового форуму в Києві Туск заявив:  "Ситуація на білорусько-польському кордоні, яку проводить диктатор Лукашенко, - це також нездорова ситуація, і це також для нас усіх особливий момент, тому що повна приналежність України до європейської спільноти лежить в інтересах усієї цієї спільноти".

За його словами,  в питанні щодо України польські політики є єдиними. "У десятках тисяч європейців ви маєте підтримку, тому що ми всі мріємо про європейську Україну, щоби ця мрія стала реальністю", – сказав європейський політик.

Раніше міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Каміньський зазначив, що існує досить висока ймовірність гібридних атк проти України. Зокрема, прорив кордону нелегальними мігрантами.

Читайте також: В Україні створили єдиний штаб для протидії потоку мігрантів з Білорусі

Як Польща протистоїть «міграційній війні», розв'язаній диктатором Білорусі, читайте у статті Олександра Шевченка«Лукашенко проти Європи: кривава гра на витривалість».