UA / RU
Підтримати ZN.ua

Негода в Україні: подекуди продовжує сніжити, місцями обмежено рух транспорту

У ДСНС попередили про похолодання.

У п’ятницю, 12 лютого, в Україні очікуються пориви вітру до 15-20 м/с, виключенням стануть лише південно-східні та східні регіони, повідомили у Державній службі з надзвичайних ситуацій. Також прогнозують хуртовини, снігові замети, а на дорогах ожеледицю.

У Сумській, Полтавській та Кіровоградській області місцями налипатиме мокрий сніг, буде ожеледь (I перший рівень небезпеки, жовтий). Протягом 12-13 лютого очікується значне зниження температури. Холодна погода затримається 14-18 лютого.

За даними ДСНС, станом на 7:00 сніжило у Житомирській, Івано-Франківській, Львівській, Рівненській, Тернопільській, Хмельницькій та Чернігівській областях. Водночас на Кіровоградщині, Миколаївщині, Полтавщині та Cумщині місцями спостерігався невеликий сніг з дощем.

Для того, аби забезпечити роботу снігоприбиральної техніки рух великовагового та великогабаритного транспорту обмежили:

Протягом доби підрозділи ДСНС звільнили з снігових заметів 254 транспортні засоби, серед яких п’ять автівок “швидкої допомоги” та п’ять автобусів. Рятувальники надали допомогу 357 особам.

Читайте також: Негода в Україні: все ще знеструмлені 12 населених пунктів, обмежено переміщення вантажівок

Як повідомлялося, синоптики прогнозують до 27 градусів морозу. З ночі понеділка 15 лютого й до 18 лютого температура повітря може впасти до -25...-30° С, менші морози очікують на Одещині та Закарпатті. До кінця лютого очікується ще два наступи циклонів, які будуть не такими сніжними, але можливий сніг із дощем.

Водночас директор Українського гідрометеорологічного центру МНС України Микола Кульбіда розповів про те, раптове похолодання також можна пояснити глобальними змінами клімату. Своєю чергою Народний синоптик Леонід Горбаль повідомив, що на початку календарної весни морози вщухнуть, але справжнє тепло прийде до України не раніше травня.