UA / RU
Підтримати ZN.ua

Негода в Україні: через дощі Тиса, Дністер і річки басейну Прип'яті вийдуть з берегів - ГСЧС

Очікується затоплення сільськогосподарських угідь та приречной інфраструктури.

В Україні очікується погіршення погодних умов. За даними Укргідрометцентру на Заході пройдуть дощі, грози, вдень місцями град і шквали.

Крім того, на річках басейну Прип'яті з 26 по 28 червня буде спостерігатися підйом рівня води на 0,1 - 0,7 м. Місцями це призведе до затоплення заплав, пасовищ, сінокосів особливо біля смт Любешів, повідомляє прес-служба ГСЧС.

Біля міста Чоп на річці Тиса також очікується підведення рівня води від 1,2 м до 1,7 м з виходом води на заплаву. А в верхів'ї Дністровського водосховища біля с. Рухотин (Хотинський район Чернівецької області) очікується затоплення сільськогосподарських угідь, і приречной інфраструктури.

На річці Дністер в результаті проходження високого дощового паводку рівень води в створі поста Могилів-Подільський буде утримуватися на небезпечних відмітках початкового затоплення ділянок прилеглих до русла річки. Це може призвести до затоплення об'єктів в районах міст Могилів-Подільський, Ямпіль та інших населених пунктів у Вінницькій області.

Разом з тим, 27-29 червня біля с. Маяки очікується підйом рівнів води на річці Дністер на 0,2-0,5 м, що можливо призведе до виходу води на заплаву і затопить трасу Одеса-Рені, а також господарських об'єктів в с. Яськи, м. Біляївка в Одеській області.

Читайте також: Майже 300 населених пунктів, 117 км автодоріг та 64 моста: негода у Західній Україні триває

Як повідомлялося, потоп в західних регіонах України, за оцінками уряду, перевершив за масштабом паводок 2008 року. Надзвичайно критична ситуація в п'яти західних областях України. Івано-Франківська область постраждала найбільше. На ліквідацію наслідків повені на Заході України Кабмін виділив майже 750 млн гривень. Станом на сьогоднішній день підтопленими залишається половина з постраждалих будинків.