UA / RU
Підтримати ZN.ua

Не відступаємо, а маневруємо – Мотузяник про ситуацію на фронті

Речник Міністерства оборони спростував відступ ЗСУ на сході

Українські війська не відступають, а тимчасово виходять на більш зручні позиції. Це принцип маневреної оборони, покликаної максимально знесилити ворога. Про це під час брифінгу розповів речник Міністерства оборони Олександр Мотузяник, коментуючи ситуацію на фронті у Луганській області.

Відповідаючи на запитання одного із іноземних журналістів про те, чи правда, що українські війська на сході відступають, Мотузяник заперечив таку оцінку, назвавши це маневреною обороною.

“Безумовно на окремих напрямках російські угрупування мають тимчасові тактичні успіхи і в принципі це не є таємницею. Але те, що українські війська там відступають, – це абсолютно неправильне трактування цих дій. Українські підрозділи ведуть маневрену оборону на окремих ділянках фронту – змінюють позиції, відходять убік, за сприятливих умов проводять контрнаступ. Ми маємо широку мету – звільнити всю територію нашої країни, а ситуація на сході дуже динамічна та швидко змінюється”, – пояснив Мотузяник.

Крім того, речник Міноборони зазначив, що є певні території та населені пункти, які можуть переходити з рук в руки і це нормально в нинішніх реаліях.

"Там дуже динамічна ситуація, тому я не підтверджую трактування того, що українська армія наче б то відступає. Це абсолютно не так", – підкреслив Олександр Мотузяник.

Читайте також: Російські військові окупували 95% Луганської області — Гайдай

Нагадаємо, вранці 24 травня росіяни зайшли у місто Світлодарськ та навіть підняли там свій триколор після того, як місто залишили ЗСУ, відійшовши на заздалегіть укріплені позиції неподалік. Сьогодні журналіст Юрій Бутусов повідомив, що російські окупанти змогли вийти на трасу Бахмут-Лисичанськ у районі сіл Нагірне та Білогорівка. Проте згодом голова Луганської ВЦА Сергій Гайдай цю інформацію спростував, заявивши, що росіяни не змогли перерізати трасу і доступ до Сєвєродонецька зберігається.