UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Не купуйте хліба, вкраденого в України»: Світу нагадали про мовчазні покупки українського зерна під час Голодомору 1933

Мародерство України з боку Росії є трендом поведінки сусідньої держави впродовж століть.  

На тлі вивезення окупантами з окупованих територій України збіжжя та продажу його на міжнародних ринках Україна нагадала світові, що така ж політика проводилась Росією і в 1932-1933 роках, під час Голодомору, коли російські окупанти забирали вирощене українцями та продавали як своє.

Як зазначили в Службі зовнішньої розвідки України, зараз актуальною знову є «Відозва Вищої Ради української еміграції» 1933 року, яка зберігається в архіві розвідки, яка вкотре підтверджує, що політика московії у ставленні до України не змінилась і є загарбницькою, мародерською, варварською.

«…Московський уряд не задовольняється нав’язуванням свого режиму, він розоряє економічно народ, який мав нещастя підпасти під його владу… Система насильницького продажу зерна, реквізиції… розорюють Україну. … Не купуйте хліба, вкраденого в України. Припиніть торгівлю із Совєтами. Торгуючи із Совєтами, Ви підтримуєте російську окупаційну армію в Україні, Ви підтримуєте знищення, терор, голод», - йдеться в заяві столітньої давності, яка актуальна і сьогодні.

Читайте також: Зеленський: «Деякі країни були готові купити вкрадене українське зерно, але злякалися санкцій»

Нагадаємо, що російські загарбники на окупованих територіях вилучають українське зерно, направляють його на власне споживання або намагаються продати на міжнародних ринках.

МЗС України попередило країни-споживачі, що партії зерна, які продає РФ, можуть частково або повністю містити вкрадене зерно, здобуте в результаті мародерських дій російської окупаційної влади, а покупці є співучасником цього злочину.

Як стало відомо, Росія та Туреччина "досягнули попередньої домовленості " про розблокування поставок української сільськогосподарської продукції через Чорне море. При цьому з Україною ці держави питання не узгоджували , а безпосередньо Туреччина є однією з країн, які купують зерно, яке вкрали в України.

Тим часом в Євросоюзі розглядають можливість розблокування українських портів військовим шляхом.