UA / RU
Підтримати ZN.ua

Названо попередню причину страшної аварії в Сумах

Згідно з попередньою версією причин аварії, водій маршрутки не зупинився на попереджувальний звуковий і світловий сигнал семафора.

Перевірка показала, що машиніст електрички, яка протаранила маршрутку з людьми в Сумській області, де загинули 12 осіб, ні в чому не винен, йдеться у повідомленні на сайті кабміну.

"Як доповів начальник Південної залізниці Олександр Філатов, з боку машиніста електропотяга порушень не виявлено. Машиніст почав екстрене гальмування відповідно до ситуації за 50 метрів. За заявою прокурора Сумської області Руслана Білоконя попередня версія причин аварії полягає в тому, що водій маршрутки не зупинився на попереджувальний звуковий і світловий сигнал семафора", - наголошується у повідомленні.

Окрім того, на засіданні державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, де піднімалася ця тема, було відзначено, що пасажири попереджали водія маршрутки про наближення потяга, "але він вирішив проскочити, про що свідчить те, що основний удар припав на задню частину автотранспорту".

Нагадаємо, 4 лютого електричка та маршрутний автобус зіткнулися на залізничному переїзді у Сумській області. В результаті, за різними даними, загинули 12 осіб.

Аварія сталася на залізничному переїзді поблизу сіл Білан і Вири Білопільського району. Сталося зіткнення приміського потяга Суми-Ворожба з рейсовим маршрутним автобусом Ганнівка-Суми. Президент України Віктор Янукович вже висловив співчуття сім'ям загиблих. На місце трагедії вилетів віце-прем'єр Олександр Вілкул. !zn