Національна ресторанна премія "Сіль" назвала найкращі заклади України 2019 року. Як повідомляє The Village, переможці були визначені у 18 категоріях, серед яких "Найкращий ресторан української кухні", "Найкращий ресторан національної кухні", "Найкращий бар" і "Найкраща кав'ярня". Нововведенням цього року стали номінації "Найкращий винний бар" і "Найкращий азійський ресторан".
Визначення переможців проходило в кілька етапів. Спочатку експерти відібрали лонг-лист, а потім 31 член журі голосував за найкращий заклад в тій чи іншій категорії. При цьому, заклади заздалегідь відвідували не менше п'яти разів. Серед членів журі цього року - шеф-кухарі Євген Клопотенко і Юрій Ковриженко, бренд-шеф мережі закладів "Сільпо" Марко Черветті, засновник Ulichnaya Eda Роман Тугашев і архітектор Олег Volosovo.
Наголошується, що переможці минулого року не могли взяти участь у премії в цьому.
Список переможців премії "Сіль":
Відкриття року – "Рыночные отношения" (Дніпро)
Ресторан з найкращою винною картою - Vino e Cucina (Київ)
Найкращий м'ясний ресторан – Beef (Київ)
Найкращий рибний ресторан – Odessa (Київ)
Найкраще міське кафе - Dizyngoff (Одеса)
Найкращий ресторан української кухні – "Канапа" (Київ)
Найкращий ресторан національної кухні – "Чічіко" (Київ)
Найкращий ресторан азійської кухні - Spicy NoSpicy (Київ)
Найкращий паб - Varvar Bar (Київ)
Найкращий винний бар - Win Bar (Київ)
Найкращий бар - Benedict Daily Bar (Харків)
Найкращий пивний ресторан - "This is Пивбар" (Київ)
Найкраща кондитерська - Milk Bar (Київ)
Найкраще кафе-пекарня - "Живий хліб" (Львів)
Найкраща кав'ярня - Foundation Coffee Roasters (Одеса)
Ресторан при готелі - Comme Il Faut (Київ)
Кращий заміський ресторан – Fabius (Київ)
Кращий стрітфуд – "Божественний тако" (Одеса)