UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАЗК спрямувало до НАБУ висновок щодо судді, який не подав декларацію

Суддя Ржищівського міського суду порушив закон "Про запобігання корупції".

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) направило до Національне антикорупційне бюро (НАБУ) обґрунтований висновок про виявлені ознаки пов'язаного з корупцією правопорушення щодо судді Ржищівського міського суду, який не подав декларацію про свій майновий стан у встановлений термін.

Як повідомляє прес-служба відомства в Facebook, відповідне рішення було прийнято на засіданні НАЗК, за підсумками перевірки своєчасності подання декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

"Перевіркою встановлено, що станом на 1 вересня 2016 року суддя Ржищівського міського суду обіймав вказану посаду та, будучи суб'єктом, на якого поширюється дія Закону України "Про запобігання корупції", зобов'язаний був подати щорічну декларацію", – вказується в повідомленні.

Раніше повідомлялося, що детективи Національного антикорупційного бюро (НАБУ) почали ряд нових розслідувань за підсумками перевірки даних, представлених в електронних деклараціях, довівши загальну кількість пов'язаних з деклараціями виробництв до 34.