UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАЗК розкриє декларації військових прокурорів

Декларації стануть доступні для перегляду упродовж наступного тижня.

Нацагентство з питань запобігання корупції (НАЗК) вирішило відкрити доступ до декларацій військових прокурорів у публічній частині реєстру, повідомляє пресслужба відомства.

Як пояснив заступник генпрокурора – головний військовий прокурор Віктор Чумак, буде розкрито декларації та повідомлення про суттєві зміни в майновому стані за весь період дії спецзаходів безпеки - з березня 2017 року по 4 жовтня 2019-го. Надалі їх вже не закриватимуть.

У Нацагентстві вже розпочалися роботи з відкриття даних, відповідні декларації стануть доступні для перегляду упродовж наступного тижня.

Раніше Віктор Чумак скасував постанову про застосування заходів спеціальної безпеки від 31 березня 2017 року, згідно з якою була забезпечена конфіденційність даних низки посадових осіб військової прокуратури.

Нагадаємо, 14 квітня 2017 року з сайту НАЗК зникли декларації підлеглих генпрокурора Юрія Луценка та Анатолія Матіоса. Пізніше виявилось, що вони були засекречені указом тоді головного військового прокурора Анатолія Матіоса.

У грудні 2017 року Окружний адміністративний суд Києва визнав законним рішення Матіоса про закриття інформації про майновий стан посадових осіб військової прокуратури.