UA / RU
Підтримати ZN.ua

НАЗК передало до суду протоколи щодо неправомірного внеску на користь БПП

Протокол складено щодо керівника ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське"

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) скерувало до суду протокол про адміністративне правопорушення щодо надання внеску на підтримку політичної партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність". Зокрема мова йде про внесок на користь Львівської територіальної організації зазначеної політичної партії. Про це повідомила прес-служба НАЗК.

"Національне агентство з питань запобігання корупції направило до суду протокол про адміністративне правопорушення щодо порушення встановленого законом порядку надання внеску на підтримку політичної партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність", - йдеться у повідомленні.

У НАЗК зазначили, що під час аналізу звіту львівського осередку "Блок Петра Порошенка "Солідарність" про майно, доходи, витрати і зобов'язання фінансового характеру за І квартал 2018 року, співробітники агентства виявили надання внесків на підтримку партії у вигляді оренди нежитлового приміщення від компанії, кінцевими бенефіціарними власниками якої є уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування особи.

"Зокрема, мова йде про внески на користь Львівської територіальної організації політичної партії "Блок Петра Порошенка "Солідарність" від ТОВ "Агропромислове підприємство "Львівське", кінцевими бенефіціарними власниками (контролерами) якої, відповідно до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб підприємців та громадських формувань, є народні депутати Верховної Ради України VIII скликання Богдан та Ярослав Дубневичі", - додали у НАЗК.

Протокол про адміністративне правопорушення в НАЗК склали на керівника ТзОВ "Агропромислове підприємство "Львівське" за статтею 212-15 (Порушення порядку надання або отримання внеску на підтримку політичної партії - ред.) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

За інформацією НАЗК, партія, діючи в межах чинного законодавства, зокрема відповідно до частини 7 статті 15 Закону України "Про політичні партії в Україні", відмовилася від внеску та розірвала договори позички приміщень.

При цьому в агентстві зазначили, що Законом України "Про політичні партії в Україні" передбачено заборону здійснення внесків на підтримку політичних партій державними та комунальними підприємствами, установами та організаціями, а також юридичними особами, які мають не менше десяти відсотків статутного капіталу або права голосу. Окрім того до таких організацій належать й ті, що прямо чи опосередковано належать державі, органам місцевого самоврядування чи нерезидентам або кінцевими бенефіціарними власниками яких є особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування.

Раніше Національне агентство по запобіганню корупції направило в Головне слідче управління Національної поліції України матеріали щодо подання недостовірних відомостей про внески в звіті Соціал-демократичної партії за I квартал поточного року.