UA / RU
Підтримати ZN.ua

Найбільші міста окупованого Криму залишилися без світла

Аварія на високовольтних лініях призвела до відключення електроенергії майже по всьому Криму.

Найбільші міста Криму, включаючи Сімферополь, Алушту, Ялту, Джанкой, північні і західні райони півострова, а також Севастополь було знеструмлено близько 13:15, повідомляє місцеве видання "Крыминформ".

"Попередньо, в результаті технічного збою на високовольтних лініях сталося відключення електроенергії у ряді населених пунктів, зокрема, у Сімферополі, Севастополі, Євпаторії та Джанкої", - сказало джерело агентства "Інтерфакс" в екстрених службах.

При цьому джерело "Крыминформа" в "керченській міськраді" повідомило, що близько години тому стався перепад напруги на центральній підстанції, в результаті чого місто було знеструмлено приблизно на півгодини. У той же час у Феодосії і Судаку проблем з енергопостачанням не було.

Пізніше глава Міненерго РФ Олександр Новак заявив, що електропостачання відновили. "Всі энерголинии в Криму включили, йде навантаження", - сказав він.

Нагадаємо, що постачання електроенергії з материкової України на територію окупованого Росією Криму повністю припинилося наприкінці 2015 року.

Як писала Валентина Самар у статті "Коридор у Крим", підриви опор ліній електропередач, які знеструмили Крим, повністю дезорганізували роботу окупаційної адміністрації та оголили "кримську засмагу" короля великої держави. Колапс життезабезпечення торкнувся кожного жителя Криму.