UA / RU
Підтримати ZN.ua

"Навіть Крим може почекати": Закаєв спрогнозував перемогу України та розпад Росії

Він назвав низку процесів, які є підтвердженням того, що Україні все ж вдасться провести деколонізацію РФ. 

Очільник уряду Чеченської республіки Ічкерія у вигнанні та особистий ворог Рамзана Кадирова Ахмед Закаєв розповів, що особисто він вважатиме перемогою України вихід на свої державні кордони. 

"Далі й не треба йти. Навіть Крим може почекати доти, доки в Росії якась ситуація не почнеться, - зазначив він під час інтерв'ю Сергію Гармашу для ZN.UA. - Тому що вони Крим вважають своєю територією і його визволення може розглядатися як привід до застосування ядерної зброї. Я в це не вірю, але ризик є. До того ж це життя українських військових... 

Тому, коли я кажу "три дні для деокупації Чечні", мається на увазі саме це. Не для розвалу Росії. Розвал Росії — це, я думаю, до 2024 року відбудеться, це не завтра. До 2024-го або у 2024 році, я думаю, всі ці питання матимуть вже чітко позначені контури й рішення". 

Він також пояснив, чому перемога України у війні повинна призвести саме до розпаду Росії.

"Думаю, ви уважно відстежуєте настрої в російському суспільстві. Є очевидна підтримка суспільством того, що робить Путін. Але там назрівають і сили, незадоволені тим, що він зробив. Якщо ви пам'ятаєте, перед російською агресією в Україну дуже авторитетний офіцер генерал Івашов від імені офіцерського складу Росії закликав Путіна не руйнувати Росію й не починати війну в Україні: "Ви не Україну знищуєте, ви знищуєте Росію", - нагадує Закаєв. - І ось коли війна має вже абсолютно чітку тенденцію до поразки російської армії, ці настрої можуть привести до громадянської війни в самій Росії". 

Він уточнив, що вона може спалахнути між російськими шовіністами і тими, хто сьогодні перебуває біля керма. І, найімовірніше, підключиться армія, всередині якої є розуміння, що збройні сили підставили. 

"Уже не Путін вирішує, коли закінчувати війну. Він вирішував, коли її починати, а тепер уже не він буде вирішувати, а Україна й проукраїнська коаліція…, - зазначив Закаєв, додаючи, що він на 90% впевнений в тому, що зараз Україна йде до стратегічної мети, а саме до деколонізації Росії. - Всі тенденції, які ми сьогодні спостерігаємо, зокрема і в так званих союзників Росії, свідчать про це. Останні події в ОДКБ, зустріч Шанхайської організації співробітництва — ви ж бачите: з Путіним уже ніхто не рахується, Росію вже бачать країною, котра програла, в котрої немає майбутнього". 

Читайте також: Боррель: Морально і політично РФ вже програла війну

Більше матеріалів Сергія Гармаша читайте за посиланням