UA / RU
Підтримати ZN.ua

«Навички першої допомоги для активних українців»: Кияни та всі охочі можуть навчитися рятувати людей до приїзду «швидкаої»

Фонд Олени Пінчук проводить тренінги з надання першої допомоги у Dialog Hub.

В середньому «швидка» в Україні прибуває за адресою виклику через 20 хв. Водночас смерть від раптової зупинки серця може настати вже за п’ять хвилин, а масивна кровотеча може забрати життя через три хвилини.

Фонд Олени Пінчук проводить безкоштовні тренінги «Навички першої допомоги для активних українців» у Dialog Hub. До навчання можуть приєднатися усі, хто зацікавився. Про нові тренінги можна дізнатися на сторінках соцмержі фонду.

Здобуті на них знання допоможуть врятувати життя людини ще до приїзду «швидкої допомоги», якщо виникне така потреба. При чому на тренінгах пояснюють, як допомогти людині з травмами, пов'язаними з війною, так і  при невідкладних станах, які можуть виникнути й у повсякденному житті.

Фонд Олени Пінчук

Вже провели 10 таких тренінгів для киян та усіх бажаючих. Інформація про нові тренінги оновлюється на сторінках соцмереж фонду. 

Читайте також: Німеччина та Франція пропонують курси медіаграмотності для росіян замість заборони видачі віз

«Наша команда завжди піклувалась про безпеку та життя українців. Тому під час війни ми не стоїмо осторонь і допомагаємо і військовим, і цивільним», – зазначила директорка фонду Олени Пінчук Ольга Сердюк.

До тренінгів залучений FAST – найбільший у країні провайдер навчання з першої допомоги. Він має девʼятирічний досвід у підготовці цивільних громадян, працівників великих підприємств, журналістів, військових та медиків.

Фонд Олени Пінчук

Одноденний тренінг у Dialog Hub проводиться двічі на місяць за адресою вул. Володимирська, 43 та триває вісім годин. 

Протягом тренінгу розбираються базові правила й принципи надання допомоги, навчають оцінювати ситуації в контексті власної безпеки, зрозуміти, що робити у разі зупинки дихання та серця, при інсульті та серцевому нападі, навички зупиняти кровотечі, надавати допомогу при травмах шиї і хребта та інших ділянок тіла.