UA / RU
Підтримати ZN.ua

Навчання в Українській військово-медичній академії: як пройти перепідготовку військовому лікарю

Роз'яснення дали у міноборони.

В Україні запровадили курси перепідготовки для військовослужбовців ЗСУ рядового та сержантського складу, які мають вищу медичну або фармацевтичну освіту. У міністерстві оборони розповіли, як можна пройти навчання.

Хто може пройти перепідготовку

У міноборони пояснили, що курси проводитимуться в Українській військово-медичній академії, куди військовослужбовці вибувають за викликом у разі зарахування.

Читайте також: Парамедикиня Тайра стала лауреаткою американської премії "Найхоробріша жінка світу"

Навчання можуть пройти військовослужбовці Збройних сил України рядового та сержантського складу, яку мають вищу фармацевтичну або медичну освіту та сертифікат лікаря спеціаліста. Курси доступні для осіб до 55 років.

Як вступити на курс

Для зарахування на курси військовослужбовець має подати рапорт на командира військової частини, що надає відповідні вказівки для формування заявки на навчання.

Також потрібно надіслати копію рапорту на електронну адресу doz@mod.gov.ua.

Можливість служби за контрактом не є обов'язковою, але розглядається за бажанням кожного військовослужбовця.

Чи можна повернутися в частину після навчання

У міноборони зазначили, що при наявності в частині вакантних офіцерських посад медичної служби військовослужбовці мають можливість отримати відношення від командира військової частини та повернутися у свою частину після успішного завершення курсів.

Для цього командир протягом першого тижня навчання має надіслати його до Української військово-медичної академії та/або видати військовому на руки.

Після проходження курсів присвоюється первинне офіцерське звання та військовослужбовець розподіляється у військову частину відповідно до відношення.

У Міноборони додали, що у разі відсутності відношення, військовий розподіляється у частину пріоритетного комплектування, де наявна вакантна офіцерська посада на основі мобілізаційної потреби.

Міноборони

Міноборони

Раніше ми писали, що минулого року медичні фахівці Збройних сил України вперше пройшли сертифікацію в недержавному центрі підготовки з тактичної медицини за стандартами армії США.